import wixWindow from 'wix-window'; import wixLocation from 'wix-location'; function open_Lightbox(){ let query = wixLocation.query; var goto = query.name; wixWindow.openLightbox(goto); } $w.onReady(function () { open_Lightbox(); });
top of page
  • Foto van schrijverEsther

Terug naar het normale leven, of toch niet..

Bijgewerkt op: 7 apr. 2021

Het is de tweede week dat de scholen en de sportschool weer open zijn. De zomer lijkt alweer lang geleden. De oudste is helemaal gewend in zijn nieuwe klas en de nieuwe juffen zijn nu dé juffen geworden. Ook de zijn de eerste traktaties en speelafspraakjes alweer geweest. Het normale leven is weer begonnen, of toch niet? Productief Iedere ochtend als de oudste naar school gaat, staat de jongste met zijn schoenen en zijn jas bij de deur. Hij mag maar twee dagen naar de opvang, terwijl zijn broer vijf dagen naar school mag. De dagen dat hij ook ergens naar toe mag, straalt hij van trots en rent hij naar de auto. Onderweg wordt er hard naar auto's, vrachtauto's en tractoren geschreeuwd. En als we er zijn, gaat hij enthousiast met zijn vriendjes spelen. Op deze dagen heb ik gelegenheid om veel werk achter de computer te doen. Een ouderwets productief dagje. Voordat ik kinderen had, kreeg ik altijd erg veel gedaan, maar tegenwoordig kan ik me moeilijk meer voorstellen hoe dat was. Ik neem me in de vakanties altijd voor om bergen werk te verzetten, maar met de kinderen thuis blijft dat toch een uitdaging. Ik denk dat ik productiever zou zijn als ik niet tussendoor met de jongens zou spelen, maar ja. Sinds de oudste op school zit, heb ik me voor genomen om iedere dag een tijdje met ze te spelen. Ook als ze het vragen als ik bezig ben, zeg ik best vaak ja. Op die manier heb ik niet het gevoel dat de dagen voorbij vliegen en ik mijn kinderen nooit zie. En we vinden het allemaal erg leuk. Mama Esther is gewoon wat minder productief dan workaholic Esther. Gelukkig ben ik eigen baas en kan dat ook. Sportschool Ook op de sportschool zijn we weer begonnen. Deze weken hebben we ineens heel erg veel kennismakingslessen. Voor de zomer had een aantal kinderen opgezegd, dus we hadden wat ruimte in de groepen. Het begin van het seizoen is altijd wat drukker met proeflessen, maar dit jaar is het ongekend druk. En dat is heel erg welkom! Voor de coronacrisis deden we namelijk vier verschillende dingen: vechtsportlessen, kinderfeestjes, weerbaarheid en bedrijfstrainingen. De weerbaarheid en bedrijfstrainingen liggen helemaal stil. Logisch, want ik kan me goed voorstellen dat instellingen nu liever geen trainingen in opvang- en verzorgingstehuizen met ons als trainers van buiten willen. Maar voor ons valt er dus nog steeds een flink deel van ons inkomen weg. De feestjes en lessen kunnen gelukkig met wat kleine aanpassingen wel gewoon doorgaan. Ik ben blij om te zien dat mensen zich ook weer op sporten gaan oriënteren en een afspraak maken om iets nieuws te proberen. We zijn erg blij met alle nieuwe aanwas! Herfst De afgelopen dagen was het best mooi weer. Zeker in de middag als de zon schijnt, voelt het echt nog als zomer. 's Ochtends en 's avonds is het wel fris buiten, maar het is nog niet koud. Eigenlijk vertellen alleen de bladeren, kastanjes en eikels die overal op de grond liggen dat de herfst in aantocht is. De jongens spelen graag buiten en vinden het leuk dat het herfst wordt. Door de bladeren lopen is altijd geweldig en alles wat los ligt, wordt verzameld. Zelf vind ik de nazomer en het begin van de herfst misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Het is alleen lastig om met dit weer te bepalen wat voor jas handig is. Ik vind het daarom ook niet heel verrassend dat de jongens allebei ineens verkouden zijn. Gelukkig hebben ze geen koorts en zijn ze verder niet ziek. Eigenlijk gebeurt dit altijd in deze tijd van het jaar, maar tegenwoordig kijkt iedereen toch anders naar een snotneus dan een jaar geleden.


Fiets Als het droog is, gaan we eigenlijk iedere dag op de fiets naar school. Van de week wilde Noah remmen, maar ineens deden zijn remmen het niet meer. Deze fiets hebben we tweedehands gekocht, en eigenlijk hebben de remmen het nooit heel goed gedaan. We hebben er, toen we hem net hadden, veel aan gesleuteld, en op een gegeven moment werkte het wel voldoende. Goed is het nooit geweest, want de remblokjes kregen moeilijk grip op het wiel, maar hij kon wel remmen. Kennelijk is er afgelopen week iets kapot gegaan, want zijn remmen deden helemaal niets meer. Gelukkig kwam hij vertellen dat hij niet kon remmen en kwamen we er niet achter tijdens het fietsen! Een geluk bij een ongeluk. Het was absoluut niet de bedoeling om deze maand extra dingen te kopen, maar hij heeft wel een fiets nodig. Na een tijdje zoeken, vond ik gelukkig een betaalbare op Marktplaats. Ik kon hem ook onder schooltijd ophalen, schoonmaken en controleren. Daarna heb ik hem in de schuur gezet en ben ik Noah lopend uit school gaan halen. Ik heb gewacht tot hij weer over zijn fiets begon. Hij klaagde al snel dat het zo jammer was dat hij kapot was en hoe hij nu naar school moest, want dat moet toch op de fiets?! Ik heb voorgesteld dat hij even in de schuur ging kijken, maar hij wilde niet. 'Ik weet dat mijn fiets kapot is, mama. En het regent ook nog, dus ik blijf binnen.' Na een beetje aandringen, ging hij toch even kijken. Hij wist niet wat hij zag. Zomaar op een gewone dag kreeg hij ineens een nieuwe fiets. De regen was ineens geen probleem meer en we zijn door de regen op de fiets naar de supermarkt geweest. Hij was zo blij. Ik denk dat hij het wel twintig keer gezegd heeft. 's Avonds viel hij ook dolgelukkig in slaap, want morgen mag hij op zijn nieuwe fiets naar school. Pling 's Ochtends vroeg plingt mijn telefoon. Het is Noah zijn school. De juf is verkouden en er is geen vervanging. De kinderen blijven in ieder geval vandaag, en waarschijnlijk morgen ook, thuis. Ik laat het bericht even rustig op me inwerken. Dat wordt vandaag dus niet op zijn nieuwe fiets naar school en geen productieve werkdag voor mij. Jammer, maar niets aan te doen. Het betekent ook dat ik niet hoef te haasten om lunchtrommels klaar te maken en te zorgen dat iedereen op tijd de deur uit is, maar dat ik even rustig wakker kan worden met een kopje koffie. Hopelijk is de juf 'gewoon' verkouden en valt het allemaal mee. Ook voor de oudste is een keertje flink uitslapen misschien wel goed. Eigen baas Ik ben zo ontzettend blij met de flexibiliteit van het ondernemerschap. Zo'n bericht van school kan ik nu rustig lezen. Even kijken wat er precies staat en wat dat betekent voor mijn dag. Noah is vandaag thuis. Prima, gezellig. Ik hoef niets af te zeggen en te regelen, ik moet alleen mijn dag en werkzaamheden iets anders indelen. Misschien kijkt hij rustig een filmpje en kan ik wat werken. Zo niet, dan moet ik een ander moment vinden om dat te doen. Ook goed. Door de coronacrisis missen we veel inkomsten en is het af en toe flink puzzelen om rond te komen. Dat geeft wel wat stress, maar de rust die ik ervaar als er, zoals vandaag, iets onverwachts gebeurt, is voor mij echt onbetaalbaar. Een aantal jaar geleden werkte ik nog in loondienst. Op een dag als deze had ik dan panisch rond moeten bellen op zoek naar oppas. Gevolgd door een moeilijk gesprek met mijn manager om uit te leggen dat ik later kwam of helemaal niet. Uiteraard was dat geen reden geweest om geen werk gedaan te krijgen, en had me dat een heleboel stress opgeleverd. Nu is het anders en ben ik eigen baas. De jongste is met papa naar de opvang en de oudste slaapt lekker uit. Dankbaar maak ik nog een kopje koffie en schuif ik achter de computer. Al het werk wat alvast gedaan is, terwijl de oudste nog slaapt, is mooi meegenomen. Gelukkig is het vandaag mooi weer en kunnen we straks een stukje gaan fietsen.


 

Was dit leuk om te lezen? Meld je dan nu aan en ontvang nieuwe blogs, anekdotes en tips direct in je mailbox. Wel zo makkelijk.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page