top of page
junanseilogo.png

Ouder & kind tuimelbudo

Budocentrum Junansei
Vechtsportlessen
voor kinderen &  volwassenen

Wat is het

In de ouder kind lessen kun je samen met je peuter (vanaf 3 jaar) trainen.

 

De kinderen doen oefeningen uit het tuimelbudo. Dat is judo uitgebreid met zelfverdediging, maar dan speciaal aangepast voor peuters, en voor een ouder-kind oefeningen. Het is namelijk best lastig om met iemand te stoeien die heel veel groter is. 

De kinderen leren verschillende basistechnieken vanuit het judo, zoals  valbreken, worpen (papa of mama omgooien), houdgrepen en diverse stoeivormen. Ze doen ook oefeningen om de motoriek en balans te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan op één been staan, springen, hinkelen, stevig staan en elkaar duwen.

 

De lessen zijn op zaterdag van 08.30-09.15 uur in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92 in Voorschoten.

Wat is ouder & kind tuimelbudo
Stoeien moet je leren
okt%20(4)_edited.jpg

Stoeien moet je leren

Voor je peuter is het nog erg moeilijk om in te schatten wat voor effect hij heeft op een ander. Soms doen ze te voorzichtig waardoor dingen niet goed lukken. Soms doen ze veel te hard, waardoor je een ander pijn kunt doen. Dat is heel logisch, want stoeien moet je leren. Door samen met je kind te stoeien, kan het kind een goed gevoel ontwikkelen voor het contact met iemand anders. 

Door samen met een ouder te trainen, hebben de kinderen alle ruimte om te leren. en hun energie kwijt te kunnen. Het is veilig met jou, en je kunt zelf je kind begeleiden. En het belangrijkste, jullie doen écht even wat samen. 

Natuurlijk zorg je er als ouder ook voor dat de oefeningen een beetje lukken, zodat je kind vertrouwen krijgt in zijn of haar eigen kunnen. 

Trainen met je peuter

De lessen hebben een duidelijke structuur zodat de kinderen daar houvast aan hebben of alvast een beetje aan kunnen wennen. Het blijven peuters, dus af en toe rent er een even een rondje omdat dat even nodig is. 

 

De sfeer in de les is speels en ontspannen. Door de afwisseling in de oefeningen wordt de les erg dynamisch. Er wordt ook veel gestoeid, zodat de kinderen lekker hun energie kwijt kunnen.

Een superleuke activiteit voor jullie samen. Maak snel een afspraak voor een gratis proefles.

Trainen met je peuter
IMG_5153_edited.jpg
wedstr newaza.jpg
Kijklessen

Kijklessen

Twee keer per jaar zijn er kijklessen, zodat ook de ouders, familie en vrienden kunnen zien wat de kinderen allemaal geleerd hebben.

 

Tijdens de kijklessen doen de leerlingen een 'examen'. Alle kinderen doen mee aan het examen en het is niet mogelijk dat de kinderen hiervoor zakken.

 

Op het examen kunnen de kinderen een tuimel verdienen voor op hun band. Dat is een klein gekleurd stukje. Drie tuimels vormen samen een slip. Op de volgende slip kunnen weer opnieuw tuimels in een donkerdere kleur verdiend worden.

 

In de tuimelbudo ontwikkelen de kinderen een goede basis om door te groeien in andere verdedigingssporten. Dat kan gewoon bij ons. De meeste kinderen gaan na tuimelbudo door met ju jutsu. Anderen proberen ook het aikido en kobudo. Je kunt er dus alle kanten mee uit.

5 sterren.png
‘Echt heel goed, professioneel en ontzettend goed met kinderen!!!’
 
-Famke Bavelaar-
bottom of page