top of page
junansei logo 2022.png

Lessen voor peuters

Lessen voor peuters

Stoeien en spelen is geweldig leuk voor peuters. Daarnaast is het ook erg nuttig, omdat ze hun motoriek en balans spelenderwijs verbeteren. En leren om op een goede en veilige manier te vallen.

 

Je bent dus nooit te jong om met een verdedigingssport te beginnen. En het is nog superleuk om te doen ook!

Speciaal voor peuters zijn er 2 verschillende trainingen:

- Ouder & kind Tuimelbudo

- Peuter Tuimelbudo

Ouder & kind tuimelbudo

In de ouder kind lessen train je samen met je peuter.

 

In de les worden oefeningen uit het tuimelbudo gedaan. Dat is judo uitgebreid met zelfverdediging, maar dan speciaal aangepast voor peuters, en voor ouder-kind oefeningen. Het is namelijk best lastig om met iemand te stoeien die heel veel groter is. 

De kinderen leren verschillende basistechnieken valbreken, worpen (papa of mama omgooien), houdgrepen en diverse stoeivormen. Ze doen ook oefeningen om de motoriek en balans te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan op één been staan, springen, hinkelen, stevig staan en elkaar duwen.

okt%20(4)_edited.jpg

Stoeien moet je leren

Voor je peuter is het nog erg moeilijk om in te schatten wat voor effect hij heeft op een ander. Soms doen ze te voorzichtig waardoor dingen niet goed lukken. Soms doen ze veel te hard, waardoor je een ander pijn kunt doen. Dat is heel logisch, want stoeien moet je leren. Door samen met je kind te stoeien, kan het kind een goed gevoel ontwikkelen voor het contact met iemand anders. 

Door samen met een ouder te trainen, hebben de kinderen alle ruimte om te leren. en hun energie kwijt te kunnen. Het is veilig met jou, en je kunt zelf je kind begeleiden. En het belangrijkste, jullie doen écht even wat samen. 

Natuurlijk zorg je er als ouder ook voor dat de oefeningen een beetje lukken, zodat je kind vertrouwen krijgt in zijn of haar eigen kunnen. 

Trainen met je peuter

De lessen hebben een duidelijke structuur zodat de kinderen daar houvast aan hebben of alvast een beetje aan kunnen wennen. Het blijven peuters, dus af en toe rent er een even een rondje omdat dat even nodig is. 

 

De sfeer in de les is speels en ontspannen. Door de afwisseling in de oefeningen wordt de les erg dynamisch. Er wordt ook veel gestoeid, zodat de kinderen lekker hun energie kwijt kunnen.

Een superleuke activiteit voor jullie samen. De lessen zijn op zaterdag van 08.30-09.15 uur in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92 in Voorschoten. Maak snel een afspraak voor een gratis proefles.

5 sterren.png
‘Echt heel goed, professioneel en ontzettend goed met kinderen!!!’
 
-Famke Bavelaar-

Peuter tuimelbudo

In deze lessen komen de kinderen zelf, zonder ouder. Ze trainen individueel, of samen met de docenten, want peuter spelen het liefst naast elkaar en nog echt niet met elkaar. 

In de lessen doen de kinderen veel oefeningen om hun motoriek te verbeteren. Springen, op één been staan, rennen, balans oefeningen en valbreken. Ook doen we verschillende judoworpen, houdgrepen en stoeispelletjes. 

De lessen hebben een duidelijke structuur  en opbouw, zodat de kinderen daar houvast aan hebben. Iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. De sfeer in de les is speels en ontspannen. En de kinderen kunnen lekker hun energie kwijt. 

De les is iedere zaterdag van 11.45-12.15 uur in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92 in Voorschoten. 

Probeer het vrijblijvend. Een proefles is gratis. Bij een proefles mag er wel een ouder kijken.

 

ouderkindtuimel%203%20jaar%203_edited.jp
ouderkindaiden2%20-%20kopie_edited.jpg
bottom of page