Logo van Budocentrum Junansei

Informatie

Budocentrum Junansei
Vechtsportlessen
voor kinderen &  volwassenen

Welkom bij Budocentrum Junansei

Budocentrum Junansei is een gezellige vechtsportschool met locaties in Voorschoten, Wassenaar en Leiden. We verzorgen lessen Ju-Jutsu, Aikido en Kobudo voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen.

 

Ook geven we lessen Tuimelbudo voor kleuters (4-6 jaar) en Ouder & kind Tuimelbudo voor peuters (3 jaar). De lessen worden gegeven door Sam Sosef, Esther van Diggelen en Alessi van Kalkeren.

 

Het is ons doel om met veel inzet en enthousiasme te trainen, waardoor iedereen elkaar steeds een stapje verder brengt.

Bel of mail voor een gratis proefles!

Lessen voor kinderen en volwassenen

Ju-Jutsu is een veelzijdige krijgskunst waarin verschillende technieken (worpen, klemmen, stoten/trappen) samenkomen en zelfverdediging een belangrijke rol speelt. We verzorgen lessen voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen. 

 

Het Aikido kenmerkt zich door sierlijke, cirkelvormige bewegingen die in harmonie met elkaar worden uitgevoerd. We verzorgen lessen voor kinderen vanaf 7 jaar en voor volwassenen. 

 

In de Kobudo lessen (zwaardvechten) worden de traditionele vormen uit de leer van de Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu bestudeerd.We verzorgen lessen voor kinderen vanaf 7 jaar en voor volwassenen. 

 

Speciaal voor de kleuters is er Tuimelbudo. In deze lessen worden basistechnieken uit het Judo en Ju-Jutsu getraind. Daarnaast spelen vaardigheden zoals valbreken, contact maken met elkaar en het verbeteren van de balans, motoriek en weerbaarheid een belangrijke rol in de lessen. 

 

Voor kinderen vanaf 3 jaar hebben we Ouder & kind Tuimelbudo. In deze les kunnen de kinderen hun energie kwijt en wordt er met een ouder getraind i.p.v. met een ander kindje, zodat de peuters kunnen oefenen hoe je met elkaar omgaat en dat hun zelfvertrouwen groeit door de succesbeleving. 

 
 

Lesrooster

In de zomervakantie van 7 juli tot en met 22 augustus is er geen les.

De eerste les is weer op 23 augustus in Voorschoten.

lesrooster jun 2021_Pagina_1.png
lesrooster mei 2022 leiden.png
 
 

Proefles

Het is lastig om vanaf een website in te schatten of iets aan je verwachtingen voldoet. Het is bij ons daarom altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen. Op deze manier kun je zelf vrijblijvend ervaren of de activiteit, de sfeer en de docenten bij je passen. Over het algemeen is één proefles genoeg om zeker te weten of je het wel of niet leuk vindt. Mocht er na de proefles toch nog twijfel zijn, overleg dan met ons, dan kunnen we samen kijken hoe we onduidelijkheden kunnen wegnemen.

 

Voor een proefles adviseren wij gemakkelijk zittende kleding, zoals een trainings- of joggingbroek met een t-shirt. Schoenen zijn niet nodig, want we trainen op blote voeten. We stellen het erg op prijs als je van te voren even een afspraak maakt, maar als dat even niet lukt, dan kan gewoon langskomen ook. 

 

Kijken bij de les

Nu met de coronamaatregelen mogen er geen ouders kijken bij de les. Normaal gesproken mag dit alleen de eerste en laatste paar minuten. 

We begrijpen heel goed dat voor een eerste les wel heel fijn is als je even kijkt waar je kind terecht komt. Daarom proberen we voor een proefles een uitzondering te maken. 

 

Contributie en opzeggen

Inschrijven kan het hele jaar door. Er zijn geen inschrijfkosten. Ook geen jaarcontract. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. De opzegtermijn is één kalendermaand. Dat betekent dat als je vandaag opzegt, je over de volgende maand nog contributie betaald. Daarna is het klaar. Je zit er dus nooit lang aan vast. 

Opzeggen kan via mail of app. Als er vragen zijn, neem dan even contact op. 

 De contributie wordt per maand betaald via automatische incasso. Voor augustus is geen contributie verschuldigd.

 

De tarieven zijn:

Tabel met contributies. Er zijn tarieven voor 1x en onbeperkt, en voor jeugd en volwassenen
 

Judopakken en andere materialen

Tijdens de lessen dragen de kinderen een judopak. Alle kinderen hebben hun eigen judopak. Deze zijn ook bij ons te koop. We hebben geen leenpakken. We passen judopakken altijd, zodat we zeker weten dat mensen de goede maat hebben.

We gebruiken ook regelmatig andere materialen tijdens de les. Sommige materialen zijn van de club. Denk hierbij aan schopkussens en zachte stokken. Mensen hoeven dat niet zelf aan te schaffen.

Het is fijn als mensen sommige materialen zelf hebben. Bijvoorbeeld bokshandschoenen, scheenbeschermers en houten zwaarden (bokkens). Deze zijn dan ook bij ons te koop.

Als je even laat weten als je iets nodig hebt, dan kunnen we het vaak al direct de eerstvolgende les meenemen. Stuur dan ajb even een mailtje via de onderstaande knop.