import wixWindow from 'wix-window'; import wixLocation from 'wix-location'; function open_Lightbox(){ let query = wixLocation.query; var goto = query.name; wixWindow.openLightbox(goto); } $w.onReady(function () { open_Lightbox(); });
top of page
  • junansei

De magie van de ninja

Bijgewerkt op: 24 okt. 2022‘Hiiiyaaa!! Ik pak je met mijn zwaard!’ Whoa!!’


Onze kinderen veranderen in ware ninja’s zodra ze een stok – of iets wat daar voor door kan – vasthouden. Er worden ninjamoves verzonnen en geoefend tot perfectie. Het kan niet gek genoeg.


Ook de kinderen in de les spelen ninjago voordat hun les begint. Ze stuiteren rond, compleet met rollenspel en coole moves. Ninja’s spreken zo tot de verbeelding.Kinderfeestjes


Een jaar of tien geleden vroeg een jongen in de les heel blij of we zijn kinderfeestje wilden geven. Iets met ninja’s moest het worden. We hadden wel ervaring met leuke vechtsportfeestjes en thema’s zoals Avatar en Kung fu Panda. Maar ninja hadden we nog nooit gedaan.


Wat doen ninja’s eigenlijk? Volgens Wikipedia zijn ninja’s gespecialiseerd in spionage, informatie verzamelen en aanslagen uitvoeren. Hmmm. De eerste woorden die ons zelf te binnen schieten zijn, zwart, masker, vechten, sluipen, behendig en wapens.


De Lego heeft de ninja’s met de serie ninjago erg leuk in de markt gezet. Vanuit een ninjago oogpunt draait de wereld van de ninja’s om vriendschap, strijden tegen het kwaad, samenwerken, jezelf ontwikkelen en doorzetten als het even tegenzit. Je hebt er coole legosets van, filmpjes en natuurlijk alle merchandise die maar kunt verzinnen.


Hoe langer je er naar kijkt, des te meer ideeën komen er. En als vanzelf ontstonden er allemaal ninja-oefeningen voor kinderen.Testen


Maar wat vinden kinderen nou écht leuk? Soms zijn het juist onverwachte oefeningen die een groot succes blijken als je het in de les doet.


Je kunt er lang over nadenken en discussiëren, maar in de praktijk testen is makkelijker. We hebben daarom verschillende oefeningen uitgeprobeerd in onze jeugdlessen. Je merkt het meteen als een oefening goed is. Je ziet de twinkel in hun ogen en soms klinkt er een ‘wooo’ of een giechel tijdens het voordoen.Ninjatraining


Die leukste oefeningen hebben we aan elkaar geplakt tot een échte ninjatraining. Die ninjatraining hebben we het eerste jaar in de herfstvakantie gegeven als een losse training. Als een stoer uitje voor kinderen die graag ninja willen worden.


Met weinig kennis van marketing hadden we geprobeerd om de training te promoten. Al snel stond de telefoon roodgloeiend. Iedereen wilde naar ninjatraining. We wisten niet wat er gebeurde. Echt niet normaal.


Na dat eerste ninjafeestje en de ninjatrainingen in de vakantie gaven we bijna wekelijks ninjakinderfeestjes. Soms komen kinderen zelfs twee jaar achter elkaar voor hun verjaardag. Omdat het zo ontzettend leuk was.Onze eigen ninja’s


Later kregen we onze oudste zoon. Zodra hij kon lopen, kon hij zwaardvechten op de mat. Toen hij één jaar was, kon hij al een groot deel van het ninjaparcours. Stiekem hoopten we dat er ook zoiets leuks zou zijn voor als hij een jaar of zes zou zijn. Wisten wij veel dat er geen einde aan de ninja-hype zou komen.


Voor zijn zevende verjaardag heeft hij een ninjafeestje gehad. En het was geweldig! Ondanks dat hij het verhaal al 1000x gehoord heeft en het parcours in de zaal kan dromen.


En inmiddels kan onze jongste zoon van vier niet wachten totdat hij oud genoeg is om ook een keer naar ninjatraining te gaan.Tijdloos


Inmiddels hebben we al meer dan 400 ninjatrainingen gegeven. En hebben al meer dan 5000 kinderen de opleiding tot ninja afgerond.


Als onze kinderen later vragen wat we nou precies doen voor werk dan is ninjameester een eerlijk antwoord.


Ook deze herfstvakantie geven we weer verschillende ninjatrainingen. Het blijft gewoon zooo leuk. De magie van de ninja’s is tijdloos.
PS: Meer info en aanmelden voor de ninjatraining kan via www.junansei.nl/ninja
107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page