top of page
PHOTO-2024-04-11-09-54-46.jpg
valtwelmee logo rond klein.png

Visie

Ben je als volwassene wel eens gevallen? Of ben je er bang dat je een keer valt? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan glad zijn, of je verstapt je.

En dan kun je je flink bezeren. Als je je pols breekt, mag je zomaar zes weken in het gips. En dat heeft een enorme impact op je leven. Je mag geen auto rijden. En veel van je werk kun je gewoon niet doen.

 

Gelukkig kan het ook anders

Mensen die als kind een sport als judo gedaan hebben, lijken bij een val altijd wel goed terecht te komen. Zij hebben bijvoorbeeld alleen een schram op hun arm in plaats van meteen een gebroken pols. Is dat geluk?

Nee! Dat is ervaring. Je kunt namelijk leren hoe je goed kunt vallen. Hoe je val kunt breken, zodat je de schade zoveel mogelijk beperkt. Hoe jij degene wordt die na een val gewoon weer op staat zonder dat je iets hebt.

"Mensen die als kind een sport als judo gedaan hebben, lijken bij een val altijd wél goed terecht te komen"

Het is niet moeilijk. En je hoeft geen topsporter te zijn. Het is een vaardigheid die je nu - nu je relatief jong en goed ter been bent - gemakkelijk kunt leren. 

En door je lichaamshouding en balans te verbeteren, wordt de kans dat je valt ook nog eens een stuk kleiner.

 

Je voorkomt dus dat je valt. En als je onverhoopt toch ten val komt, dan beperk je door een goede valtechniek de schade. 

Dit zijn vaardigheden waar je de rest van de leven voordeel van hebt. 

Een kleine investering met een groot resultaat die eigenlijk iedereen zou moeten doen. 

bottom of page