top of page
PHOTO-2024-04-11-09-54-46.jpg
valtwelmee logo rond klein.png

Over ons

Onze trainingen worden gegeven door Alwine Kruisselbrink en Sam Sosef. Zij zijn allebei op hun eigen manier professioneel met balans bezig. Door hun verschillende benaderingswijze en achtergrond samen te voegen, is een complete training ontstaan, waarin je leert om je eigen lichaam beter te gebruiken. 

Hierdoor kun je voorkomen dat je valt. En als dat onverhoopt toch gebeurt, is het niet zo erg, omdat je geleerd hebt om je val te breken, zodat je er zo min mogelijk last van hebt. 

Alwine Kruisselbrink

Alwine heeft haar eigen praktijk voor Alexander Techniek in Leiden.

 

Alexander Techniek is een techniek waarbij je de natuurlijke balans van je lichaam tijdens activiteiten of rust zoveel mogelijk in stand houdt. Door jezelf vooruit en omhoog te ‘denken’ en door je bewust te worden van houdings- en bewegingspatronen krijg je een betere balans en coördinatie. Met een vrijere ademhaling en een optimale ‘innerlijke ergonomie’ kun je klachten verminderen of blessures voorkomen. 

En deze principes kun je ook toepassen voor valpreventie. 

alwine.jpg

"Alexander Techniek is mijn inspiratiebron voor vrij en licht bewegen"

Sam Sosef 

Sam geeft in het dagelijks leven vechtsportles aan kinderen en volwassenen als eigenaar van Budocentrum Junansei in Voorschoten. Voor het veilig beoefenen van deze sporten is een goede valtechniek essentieel. 

Als je dit beheerst, dan werkt het twee kanten op. Doordat je goed  kunt vallen, hoef je niet bang te zijn dat je valt. En hierdoor wordt de kans dat je valt ook kleiner. 

En als je dan toch valt, dan kun je dankzij je valtechniek de schade beperkt houden.

IMG_7985.jpg

"Als je niet bang bent om te vallen, dan val je minder snel"

bottom of page