junanseilogo.png

Zelfverdediging
& weerbaarheid

Budocentrum Junansei
Vechtsportlessen
voor kinderen &  volwassenen

Zelfverdediging vergroot je kansen

Er heerst tegenwoordig een groeiend gevoel van onveiligheid op straat. Om dit gevoel een beetje weg te nemen organiseren we regelmatig cursussen zelfverdediging & weerbaarheid.

 

In deze cursus besteden we aandacht aan de meest voorkomende zelfverdedigingssituaties. In de training leer je makkelijk toepasbare technieken. 

 

We geven trainingen voor volwassenen en kinderen, en voor bedrijven.

 
zelfverdediging%202%20k_edited.jpg

Verschillende trainingen

Basiscursus vanaf 15 jaar

De basisprincipes van zelfverdediging zijn in theorie heel simpel. Hoe kom ik los als iemand vastpakt? Hoe voorkom ik dat iemand mij meeneemt? En hoe zorg ik ervoor dat ik afstand behoud ten opzichte van iemand die mij iets wil aandoen? 

 

Het toepassen van de basisprincipes, eventueel onder druk is een stuk lastiger. Dat moet je veel oefenen. En daar besteden we in de cursus daarom ook veel tijd aan. 

 

Ook krijg je tips over lichaamshouding en positionering zodat je vervelende situaties eerder kunt signaleren. En misschien zelf voorkomen. 

 

Alle technieken zijn direct toe te passen in de praktijk.

Een cursus voor volwassenen duurt 3x 2 uur. De trainingen zijn op zondag van 10.00-12.00 uur in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92 in Voorschoten. De bijdrage voor deelname is 127 euro voor de hele cursus.  

De cursusdata zijn 31 okt, 7 nov en 14 nov 2021.

Vervolgcursus vanaf 15 jaar

 

Weggaan uit een situatie of afstand houden is niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld in een afgesloten ruimte of in het bijzijn van anderen of kinderen.

 

Dit is een veel complexere situatie. Het controleren van een agressor is dan een beter, maar ook moeilijker alternatief. Het uitgangspunt van de training is om dit met zo min mogelijk schade voor alle partijen te doen. 

 

Een cursus voor volwassenen duurt 3x 2 uur. De trainingen zijn op zondag in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92 in Voorschoten.

 

De bijdrage voor deelname is 127 euro voor de hele cursus.  

Opfristraining vanaf 15 jaar

Het is lastig om praktische kennis actueel te houden als je het niet regelmatig oefent. Daarom organiseren we één keer per jaar een opfristraining voor mensen die al eerder een cursus zelfverdediging & weerbaarheid bij ons gevolgd hebben. Een soort opfristraining.

 

De belangrijkste basistechnieken worden herhaald. Actuele situaties worden behandeld. En er is gelegenheid tot het stellen van vragen. 

 

De opfristraining is op zondag (in te plannen in overleg) in gymzaal Krimwijk in Voorschoten. De bijdrage voor deelname is 37 euro.

 

 

Cursus voor kinderen 9-13 jaar

 

Kinderen hebben op school met verschillende situaties te maken. De basis zelfverdediging is voor hen van toepassing. Daarnaast kom je de kinderen op school dagelijks tegen en dat maakt de situatie complexer.

 

Je leert daarom verschillende oplossingen zodat je jezelf in veiligheid kunt brengen, zonder je situatie voor morgen te verslechteren. 

Technieken worden dynamisch aangeboden, zodat het makkelijker eigen te maken is. 

Een cursus voor kinderen vanaf 9 jaar duurt 6x 45 minuten en wordt gegeven op dinsdag van 16.00-16.45 uur in gymzaal Frans de Vette, Kuyperbrink 11 in Voorschoten. De bijdrage voor deelname is 77 euro voor de hele cursus.

De cursusdata zijn 26 okt, 2 nov, 9 nov, 16 nov, 23 nov en 30 nov 2021.

 
 
 
 
 
5 sterren
‘Ik heb de basiscursus eerder gedaan en vond het erg nuttig en leerzaam. Sam en Esther leren je op een leuke en ontspannen manier hoe je je zekerder kunt voelen. Zonder onnodige agressiviteit. Een aanrader!'
 
- Nynke Keultjes-Hussem -

Training voor bedrijven

Vervelende situaties op het werk vereisen een andere aanpak dan vervelende situaties op straat. Wanneer er een werk-, zorg- of privérelatie met een agressor is, moet je elkaar na de ongewenste situatie nog onder ogen komen, of de situatie kunnen verantwoorden. Wanneer er veel geweld is toegepast, kan de relatie verstoord zijn en is het lastig om de juiste stappen te achterhalen.

 

Naast de belangrijkste basistechnieken voor zelfverdediging leggen we in de training de nadruk op het houden van overzicht in chaotische situaties. Dit geeft rust, tijd en zelfvertrouwen waardoor mensen zich bewuster zijn van hun handelen.

 

Hierdoor is het makkelijker om te kiezen voor een oplossing met zo min mogelijk schade voor de agressor. En tegelijk zo veel mogelijk controle voor de deelnemer zodat vervelende situaties met lastige cliënten beheersbaar blijven. 

Deze trainingen zijn op maat, dus mail voor een vrijblijvend gesprek.