top of page

Ontdek wat je zelf kunt doen in een bedreigende situatie...

"Hoe je je voortaan veiliger voelt op straat, zonder dat je klappen uit hoeft te delen

- zelfs als je je nu onzeker voelt"


 

Wat zou het fijn zijn als je weet wat je kunt doen in een bedreigende situatie

Wat zou het fijn zijn als je jezelf makkelijk kunt redden. Wat een zelfvertrouwen geeft dat.

Wat zou het fijn zijn als je voortaan je grenzen aangeeft. Dat je voor jezelf opkomt, in plaats van jezelf wegcijfert - en zonder dat je gelijk agressief overkomt.

Wat zou het fijn zijn als je niet bang bent voor een bedreigende situatie, omdat je weet wat je moet doen. En jezelf kunt redden als dat nodig is.

In iedere zelfverdedigingssituatie is er een moment waarin je het tij kunt keren. Een moment waarin je zélf iets kunt doen. Waarin je weer grip op de situatie krijgt.

In deze cursus Zelfverdediging & weerbaarheid leer je dát moment herkennen, en wat je dan kunt doen.  

Veel vrouwen voelen zich weleens onveilig

Ken je dat? Je bent gezellig een avond weg geweest. Het is donker en je loopt naar de auto. Het is koud en het regent een beetje. Aan de overkant loopt een man met een capuchon. Wat doet hij daar? Wat kan ik doen als hij naar me toe komt? Je hoopt maar dat het niets is.

 

Lang geleden heb je iets vervelends meegemaakt. Iemand pakte je vast. Je probeerde los te komen, maar het lukte niet. en niemand kwam te hulp. Eigenlijk zou je best alsnog willen weten wat je had kunnen doen, want je krijgt nog steeds de zenuwen als iemand te dichtbij is. Of als je er weer aan denkt.  

 

Nu je er zo over nadenkt, weet je eigenlijk niet wat je kunt doen als er iets vervelends gebeurt. Het is niet dat je bang bent, maar je hebt gewoon geen idee wat je dan moet. Wat zou het handig zijn als je wat handvatten had, zodat je weet wat je moet doen in vervelende situaties.

 

Onveiligheid. Onzekerheid. En zelfs angst. Allemaal erg vervelende gevoelens. Die gevoelens kunnen je vrijheid flink beperken. En leuke - of zelfs dagelijkse - dingen in de weg zitten. 

Je bent niet de enige die hier last van heeft. Veel vrouwen worstelen hiermee. 

0docenten%20sam%20esther%20foto%20hans%20douw%20vsk%202020_edited_edited.jpg

Voor jou hoeft dat niet zo te zijn. Er is een manier om ervoor te zorgen dat je je wél veilig voelt, zonder dat je jezelf tekort doet en zonder dat je zelf agressief hoeft te worden. 

Hoe? Dat ontdek je in deze cursus Zelfverdediging & weerbaarheid. 

Stel je eens voor...

✅ Je ziet een groepje hangjeugd rotzooi trappen. Je hebt het op tijd gezien en hebt een alternatieve route gekozen. Later lees je in de krant dat er veel mensen lastig gevallen zijn, maar jij was precies op tijd weg

✅ Je wordt vastgepakt op de fiets. Je rukt jezelf los en geeft de ander een duw. Hij valt. Jij niet. Nu pas komt de paniek. Je hebt niets en kunt snel wegfietsen. Gelukkig! 

✅ Je komt binnen op een verjaardag en die vervelende oom is er ook. Je hebt je positie zo gekozen dat hij net niet bij je kan en dus ook niet ongewenst een arm om je heen kan slaan. Je hebt jezelf beschermd, zonder de ander schade te doen. Win-win! 

✅ Je hebt lang geleden iets vervelends meegemaakt. Je was overrompeld. Je bevroor en wist niet wat je moest doen. Het gebeurde allemaal ineens.

 

Je kunt het verleden niet over doen, maar je kunt er wel van leren, zodat je niet nogmaals zoiets meemaakt. 

✅ En het allerbelangrijkste, je voelt je vrij om te gaan en staan waar je wil.

En wanneer je wil.

 

Je vraagt je niet steeds af hoe je thuis komt als je ergens bent. Je gaat gewoon. Je bent ook niet meer bang in het donker op straat. Als er iemand achter je loopt, kijk je rustig even om. Dat geeft rust. En je geniet weer als je een avondje weg bent. 

 

Deze vaardigheden zijn binnen handbereik. Voor iedereen. Je kunt ze namelijk aanleren, oefenen en verbeteren. Ook jij.

Maar hoe dan?

Je kunt iedere dag naar de sportschool gaan en fysiek sterker worden. Daar win je zeker wat mee, maar de meeste mannen blijven toch fysiek sterker - ondanks al je moeite.

Je kunt op een vechtsport gaan. Op zich erg effectief, maar het vereist wel de toewijding van jaren trainen. En als je het niet leuk vindt om te doen, dan is dat een hele opgave.

Je kunt ook potentieel vervelende situaties vermijden door bijvoorbeeld niet alleen in het donker over straat te gaan. Maar ja, je wil niet zo beperkt worden. En soms moet je gewoon ergens zijn.

 

Bovenal wil je de vrijheid hebben om iets wel of niet te doen.

De oplossing
 

Wat je eigenlijk wil, is leren om je lijf optimaal te gebruiken, zodat je jezelf zo sterk mogelijk maakt. 

Zodat je controle hebt over de afstand tot de ander. En vrij bent om te bewegen. 

Je wil precies op het goede moment handelen, zodat je op tijd bent om het initiatief over te nemen. En je weer grip krijgt op de situatie. 

 

Jíj bepaalt wat er gebeurt. 

En daardoor kun je jezelf redden uit een bedreigende situatie. 

Jezelf veilig voelen is niet dat er nooit iets gebeurt, maar juist dat je weet dat je je kunt redden áls er iets gebeurt en je in een bedreigende situatie komt. 

5 sterren
‘Ik heb de cursus eerder gedaan en vond het erg nuttig en leerzaam. Sam en Esther leren je op een leuke en ontspannen manier hoe je je zekerder kunt voelen. Zonder onnodige agressiviteit. Een aanrader!'
 
- Nynke Keultjes-Hussem -

Wat kun je verwachten?

In deze fysieke cursus in Voorschoten krijg je oplossingen voor veelvoorkomende bedreigende situaties. 

Je leert valbreken, het hoofd beschermen als er iets op je af komt, en losmaken als iemand je vastpakt. Concrete technieken die je direct kunt toepassen in de praktijk.

 

En het belangrijkste, je leert precies op welk moment je die technieken het beste kunt toepassen.

IMG_3147.jpg

Wat je leert

Wat je kunt doen in een bedreigende situatie, zodat je makkelijker je grenzen aangeeft én verdedigt

 

 Je lijf zo efficiënt mogelijk gebruiken, zodat je maximaal resultaat bereikt met zo min mogelijk moeite. 

Precies op het goede moment handelen, zodat je weer controle over de situatie krijgt. 

Gevaar beter in kunnen schatten, waardoor je een bedreigende situatie kunt voorkomen
 

✅ De mogelijkheden in elke situatie leren zien, zodat je jezelf kunt redden

Je weet wat je moet doen in een bedreigende situatie en daardoor loop je zelfverzekerd over straat

Je voelt je weer vrij om te gaan en staan waar je wil. En wanneer jij dat wil.

Wat je krijgt

✅ 3 weken lang iedere week een fysieke training, waarin je praktisch kunt oefenen

✅ Les van ervaren en gecertificeerde docenten (v/m), zodat je echt vooruit gaat

✅ Persoonlijke aandacht, zodat je hulp krijgt bij de oefeningen die jíj moeilijk vindt

✅ Gelegenheid voor het stellen van vragen, zodat jij er écht wat aan hebt

✅ Toegang tot de online facebookgroep, alleen voor cursisten, zodat je altijd gelegenheid hebt om vragen te stellen en met elkaar in contact te komen. Ook als de cursus afgelopen is.

Praktische info

Mannen, vrouwen en kinderen krijgen op straat doorgaans met verschillende soorten agressie te maken. Vrouwen worden vaker meegenomen en krijgen met ongewenste intimiteiten te maken, terwijl mannen vaker met schoppen en slaan te maken krijgen. 

Deze cursus is speciaal afgestemd op de meest voorkomende situaties voor vrouwen, zodat je er het meest aan hebt. 

De cursus duurt 3 weken en is op zondag van 10.00-12.00 uur in gymzaal Krimwijk, OBS de Vos aan de Multatulilaan 92 in Voorschoten. De cursusdata zijn 12, 19 en 26 maart 2023.

Om zeker te weten dat de cursus bij je past, is er eerst een proeftraining. In deze training maken we kennis en doen we alvast een paar oefeningen, zodat je precies wat je van de cursus kunt verwachten. 

 

De proeftraining is op zaterdag 11 maart van 16.15-17.00 uur in gymzaal Krimwijk aan de Multatulilaan 92 in Voorschoten.  

Voor de proeftraining vragen we een bijdrage van 5 euro. Voor de hele cursus een investering van 127 euro. 

Leer van onze ervaring

De cursus wordt gegeven door Esther van Diggelen en Sam Sosef van Budocentrum Junansei. 

Beide hebben jarenlang ervaring in verschillende japanse vechtsporten. Hierin ligt de technische basis voor de oefeningen in de cursus. 

De principes uit de vechtsporten worden toegepast in onze trainingen voor zelfverdediging en weerbaarheid.

 

Dat kan zijn om je te verdedigingen tegen een vreemde op straat, maar ook hoe je met stress omgaat in dagelijkse situaties. Daarnaast geven we ook trainingen voor mensen die in hun werk met agressie te maken krijgen. 

In al deze situaties komt één ding steeds naar voren. Handelen op het juiste moment is cruciaal. De technieken lukken, ook als je niet alles helemaal goed doet. 

Waarom dit werkt

Als je in een bedreigende de situatie terecht bent gekomen, dan sta je onder flinke druk. Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt. Je gaat sneller ademhalen, of houdt je adem in en verstijft helemaal. Je weet even niet wat je moet doen. 

Onder stress is het erg lastig om goede beslissingen te nemen. Laat staan om wat te doen. In het beste geval doe je iets wat je al eerder gedaan hebt. Op automatische piloot.  

De stress van de bedreigende situatie kunnen we niet voor je wegnemen.

 

Wat we wel kunnen doen, is een paar simpele handelingen oefenen, totdat ze eigen geworden zijn. Totdat je ze - ook onder stress - kunt toepassen, zodat je hier op terug kunt vallen in een bedreigende situatie. 

Zodat je precies op het goede moment al in reflex gehandeld hebt, voordat je verstijft van de stress. En dat je daardoor jezelf in veiligheid kunt brengen. 

5 sterren
'Ik heb de cursus Zelfverdediging & Weerbaarheid van Budocentrum Junansei als zeer positief en nuttig ervaren.

Je leert veel over hoe te reageren in verschillende situaties en ik ben ervan overtuigd dat dat nét het verschil zou kunnen maken mocht je onverhoopt in een vervelende situatie terechtkomen, omdat je het al geoefend hebt.

Er wordt duidelijk uitgelegd en er is altijd gelegenheid tot vragen stellen. Esther & Sam creëren een aangename en veilige sfeer waarin je je op je gemak voelt. Ik kan het zeker van harte aanbevelen! '

-Suzanne Banning-
0docenten2.JPG

Meld je nu aan

Zodat je weet je wat je kunt doen in een bedreigende situatie

 Je leert je lichaam optimaal gebruiken, zodat je zo sterk mogelijk bent

  Je leert het exacte moment waarin je de controle over de situatie terug kunt pakken, zodat je tijd hebt om jezelf in veiligheid te brengen. 

✅ Je kunt gevaar beter inschatten, waardoor je betere keuzes maakt en een bedreigende situatie eerder kunt voorkomen

Je voelt je zelfverzekerder, en voelt je veiliger op straat, zodat je alles wat je wil in vrijheid kunt doen.

 

Esther van Diggelen Sam Sosef

PS:

 

Een gevoel van veiligheid en vrijheid is onbetaalbaar.

En voordat je besluit om de cursus te doen, kun je ook nog eens een proeftraining volgen, zodat je écht zeker weet dat het voor jou werkt. 

 

Meld je hieronder even aan.

junansei logo 2022.png
bottom of page