top of page
junansei logo 2022.png

Vechtsportlessen voor
kinderen & volwassenen

Wedstrijden

Wat houdt het in?

Binnen het Ju Jutsu zijn er verschillende soorten wedstrijden die afwisselend georganiseerd worden. Deze keer staat het staande gevecht centraal. 

De kinderen doen op die dag twee verschillende wedstrijden. De eerste is vergelijkbaar met judo. Je begint staand en kunt punten scoren door de ander met een judoworp naar de grond te brengen. 

 

In de tweede wedstrijd mogen de kinderen naast worpen ook beheerste stoot- en traptechnieken maken. Voor de veiligheid worden in deze ronde bokshandschoenen, scheenbeschermers en helmen gedragen.

feestje.webp

Voor wie is het?

Alle kinderen van 6-13 jaar die bij ons op Ju Jutsu zitten, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Ook als je er pas net op zit.

De kinderen worden ingedeeld in poules. Bij het indelen houden we zoveel mogelijk rekening met de leeftijd, ervaring en gewicht.

Wedstrijden zijn ontzettend leuk en leerzaam. En we raden van harte aan om mee te doen!

Meedoen is erg leuk

In de les werken de kinderen samen. Een oefening doen ze om de beurt en ze zorgen samen dat het lukt. Het is heel fijn om zo te trainen. 

Om weerbaarder te worden, is het goed om om te leren gaan met tegengesteld belang. Jij wil iets, en de ander wil dat niet. Tijdens een wedstrijd kun je dit heel goed trainen. 

Daarnaast ben je ook op jezelf aangewezen. Ga er maar staan. Het is hartstikke spannend en een hele prestatie. En als ze dan meedoen, en hun grenzen verleggen of doelen behalen, dan geeft dat enorm veel zelfvertrouwen. 

 

Het meedoen aan deze wedstrijden is laagdrempelig. De kinderen hebben ervoor geoefend, en alles wordt op de dag zelf ook uitgelegd. De meesters en juf zijn aanwezig als scheidsrechters en natuurlijk ook om te coachen.

 

De sfeer is vriendelijk en respectvol, zodat het voor iedereen een waardevolle ervaring is. Ook als je kind niet fel of fanatiek is. 

En er is voor alle kinderen die meedoen een medaille, zodat ze het meedoen als een succes beleven. 

medailles.jpg

Waar en wanneer is het?

De wedstrijden worden gehouden op zondag 19 november 2023 in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92 in Voorschoten.

Meestal doen er veel kinderen van 6-8 jaar mee. Daarom hebben we hier twee groepen voor ingepland (groep II en groep III). Je kunt een voorkeur voor groep aangeven in het aanmeldformulier. We proberen zoveel mogelijk rekening met je voorkeur te houden, maar we kunnen het niet garanderen. 

Groep I: 9 jaar en ouder

Aanwezig 09.00-09.15 uur

Verwachte eindtijd 11.30 uur 

 

Groep II: 6-8 jaar

Aanwezig 11.30-11.45 uur

Verwachte eindtijd 14.00 uur 

Groep III: 6-8 jaar

Aanwezig 14.00-14.15 uur 

Verwachte eindtijd 16.30 uur 

De wedstrijden voor kleuters worden gehouden op zondag 12 november.

Wat kost het?

Deelname aan de wedstrijden is 6 euro. Je kunt dit contant betalen op de dag zelf.

Mag ik kijken?

Publiek is van harte welkom om te komen kijken. 

Kan ik helpen?

Een evenement als dit kan alleen maar georganiseerd worden dankzij de hulp van vrijwilligers. Dus als je wilt helpen, graag!

Er zijn mensen nodig die de tijd bijhouden, die de kinderen helpen met aankleden en klaarstaan. En mensen om de score die de scheidsrechter noemt te noteren. 

Als je komt helpen, zit je op dezelfde mat als waar je kind wedstrijden doet, zodat je alles van je eigen kind van dichtbij kunt zien. 

Aanmelden

Voor de wedstrijden is het nodig om je aan te melden, zodat we alvast kunnen puzzelen op de poule-indeling. En zodat we genoeg medailles hebben.

Je kunt je aanmelden tot en met 15 november door te klikken op

onderstaande knop 👇

We zijn ook op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen. De scores en tijd moeten namelijk bijgehouden worden. En de kinderen kunnen ook wel wat hulp gebruiken met het aan en uit doen van de materialen. 

Als je wilt helpen, kun je dit aangeven in het aanmeldformulier. 

bottom of page