top of page

Hele mooie wedstrijden

Junansei

NOV 19, 2023

Op zondag 12 en 19 november waren er wedstrijden voor de jeugd.

Vanwege het grote aantal aanmeldingen zijn de wedstrijden over twee dagen verdeeld.

Eerst was het de beurt aan de kleuters. Voor hen waren er judowedstrijden, zowel staand als op de grond. In het staande deel konden punten verdiend worden door de ander op de grond te werpen. Anders dan bij 'normaal' judo is een wedstrijd niet meteen afgelopen als er een punt gescoord wordt, maar aan het einde van de wedstrijdtijd wordt er gekeken naar de stand. Degene die de meeste worpen gemaakt heeft wint de wedstrijd.

Bij de wedstrijden op de grond worden punten verdiend door de ander in een houdgreep te pakken. Je krijgt punt als je controle hebt over de situatie. Voor een houdgreep van de zijkant krijg je twee punten, voor een houdgreep van boven drie punten, en vier punten voor een 'rugzakje' houdgreep.

Het waren mooie en spannende wedstrijden. En wat hebben de kleuters hun best gedaan!

Op zondag 19 november mochten de Ju Jutsuka's. De wedstrijden waren in het staande gevecht. Er waren twee soorten wedstrijden. Eén wedstrijd waar je punten krijgt voor worpen. En één wedstrijd waar je naast de worpen ook punten kunt verdienen met stoot- en traptechnieken met bokshandschoenen en scheenbeschermers.

Er waren maar liefst drie wedstrijdgroepen. De dag begon met de oudste groep van 9-13 jaar. Veel kinderen kunnen de basistechnieken goed toepassen in een wedstijd. En bij een aantal kwamen zelfs hele mooie worpen en combinaties voorbij.

In de leeftijdscategorie 6-8 jaar deden veel kinderen voor het eerst mee met dit soort wedstrijden. Dat was best even spannend, maar je kon goed zien dat er flink geoefend was tijdens de lessen.

Aan het eind was er voor alle kinderen een medaille.

We hebben genoten van de mooie wedstrijden. Echt super gedaan!!

Onze dank gaat uit naar alle scheidsrechters en vrijwilligers, want zonder hen is dit niet mogelijk. Heel erg bedankt!bottom of page