top of page

Examens december 2023

Junansei

NOV 27, 2023

Het examen is het hoogtepunt van het seizoen waarin iemand laat zien welke technieken en vaardigheden hij of zij beheerst. Publiek is hierbij van harte welkom om te komen kijken.

Door het doen van examens wordt de vooruitgang van de budoka zichtbaar en concreet. Na het examen krijgt de budoka een nieuwe gekleurd stukje voor op de band, of zelfs een hele nieuwe band. Hoe donkerder de kleur, hoe gevorderder je bent.

Kinderen doen altijd mee aan het examen. Je kunt er niet voor zakken. Alle oefeningen worden klassikaal voorgedaan en daarna worden de technieken net als in de les getraind. Na het examen krijgt je kind een nieuwe tuimel, slip of nieuwe band.

De examens voor kinderen in Voorschoten en Wassenaar worden afgenomen tijdens de reguliere lessen. De examens voor volwassenen zijn op dinsdag (Kobudo) en donderdag (Ju Jutsu, Aikido). Kinderen doen altijd examen. Volwassenen doen niet automatisch ieder half jaar examen, maar krijgen een persoonlijke uitnodiging van de docenten als het tijd is voor een examen.

De examens zijn op:

- zondag 10 december - groepen uit Leiden**
- dinsdag 12 december - Voorschoten, Kuyperbrink 11
- donderdag 14 december - Voorschoten, Multatulilaan 92
- vrijdag 15 december - Voorschoten, Kuyperbrink 11
- zaterdag 16 december - Voorschoten, Multatulilaan 92
- maandag 18 december - Wassenaar, Adelbert College

**De examens voor de groepen uit Leiden (PC Hooftlaan, en via BLOS) zijn op zondag 10 december in Voorschoten (gymzaal Krimwijk, Multatulilaan 92), zodat ook de ouders van de kinderen die via de BSO sporten gelegenheid hebben om de examens te kijken.

- zondag 10 december voor de groepen uit Leiden

10.00-10.45 uur Tuimelbudo (4-6 jaar; dinsdag en donderdag uit Leiden)
11.00-12.00 uur Ju Jutsu (6-13 jaar; dinsdag en donderdag uit Leiden)

Opgeven voor de examens is niet nodig.

bottom of page