top of page
junansei logo 2022.png

Bedrijfstrainingen

Training gebaseerd op krijgskunsten

Bedrijfstrainingen waarin principes uit de oosterse krijgskunsten worden toegepast.

Oosterse krijgskunsten zijn gebaseerd op onderliggende principes. Deze principes zijn ook van toepassing in het dagelijks leven.  Dit is de basis van onze bedrijfstrainingen.

Gebaseerd op krijgskunsten
bedrijfstraining_edited.jpg

Verschillende trainingen

Door het beoefenen van verschillende krijgskunsten hebben we geleerd om de principes achter de verschillende vechtsporten te zien. Deze principes kunnen uitstekend worden toegepast in het dagelijks leven en in het bedrijfsleven.

 

Onze trainingen richten zich voornamelijk op volgende gebieden:

1. Opnieuw verbinden

2. Teambuilding, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling

3. Veiligheid, weerbaarheid en conflictmanagement

1. Opnieuw verbinden

Door de coronacrisis is het contact met collega's ingrijpend veranderd. Sommige hebben elkaar door het vele thuiswerken nauwelijks gezien. Anderen hebben juist onder hoge druk samen moeten werken in situaties waar afstand houden niet mogelijk is. Het gevoel voor afstand is compleet anders dan voor de coronacrisis. 

 

In deze training leer je opnieuw verbinden met elkaar. Hoe ga je om met afstand? Wat zegt je gevoel? je daar als team mee om?

 

Door de verschillende oefeningen hervindt je het contact met je collega, zodat jullie team sterker dan ooit is. 

 

2. Teambuilding, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling

Deze training is een leuk teamuitje of teambuilding activiteit. De nadruk ligt op het contact maken met elkaar, samenwerken en de verschillende posities die mensen ten opzichte van elkaar of een gebeurtenis innemen.

 

Door samenwerking, reacties op gebeurtenissen en positionering worden verschillende persoonlijkheden en leiderschapsstijlen zichtbaar.

 

Door je bewust te worden van je eigen voorkeur is het makkelijker om keuzes te maken en het gewenste resultaat met jezelf en de ander te bereiken. 

 

 3. Veiligheid, weerbaarheid en conflictmanagement

In deze training staat de veiligheid centraal van de deelnemers centraal. Het doel is om de weerbaarheid te vergroten, zodat de deelnemers beter met agressie om kunnen gaan die ze in de praktijk ervaren. 

 

De oefeningen zijn direct toepasbaar in de praktijk. Bijvoorbeeld zelfverdediging tegen een vreemde, omgaan met ongewenst gedrag op de werkvloer, of werken met agressie in de zorg.

Vervelende situaties op het werk vereisen een andere aanpak dan vervelende situaties op straat. Wanneer er een werk-, zorg- of privérelatie met een agressor is, moet je elkaar na de ongewenste situatie nog onder ogen komen, of de situatie kunnen verantwoorden. Wanneer er veel geweld is toegepast, kan de relatie verstoord zijn en is het lastig om de juiste stappen te achterhalen.

 

Naast de belangrijkste basistechnieken voor zelfverdediging leggen we in de training de nadruk op het houden van overzicht in chaotische situaties. Dit geeft rust, tijd en zelfvertrouwen waardoor mensen zich bewuster zijn van hun handelen.

 

Hierdoor is het makkelijker om te kiezen voor een oplossing met zo min mogelijk schade voor de agressor. En tegelijk zo veel mogelijk controle voor de deelnemer zodat vervelende situaties met lastige cliënten beheersbaar blijven. 

Deze trainingen zijn op maat, dus mail voor een vrijblijvend gesprek.

2. Teambuilding
3. Veiligheid
Ervaringen

Ervaringen

Bij Vrouwenopvang Rosa Manus verzorgen weerbaarheidstraining voor vrouwen en kinderen. De vrouwen en kinderen in de opvang hebben vervelende ervaringen met geweld.

 

Onze training voor deze vrouwen richt zich erop om weer in hun eigen kracht te komen en opnieuw vertrouwen te krijgen in hun eigen kunnen. Door overzicht te leren houden in chaotische situaties worden er onder druk steeds betere beslissingen genomen, waardoor de weerbaarheid toeneemt.

 

De kinderen hier hebben veel meegemaakt. Door lekker te bewegen kunnen ze gewoon even kind zijn. Ze hebben een uitlaatklep en kunnen in een veilige omgeving opnieuw vertrouwen krijgen en gave technieken leren. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en worden de kinderen weerbaarder.  

 

Bij stichting HOZO hebben we twee verschillende trainingen verzorgd voor de werknemers. Een serie trainingen voor basis zelfverdedidiging, en een training voor het omgaan met agressie tijdens het werk.  

 

Voor enkele afdelingen van het Ministerie van Buitenlandse zaken hebben we een training voor teambuilding/teamuitje verzorgd. Door de verschillende oefeningen worden mensen zich bewust van hun eigen handelen en het handelen van anderen. Door verschillende reacties op dezelfde situatie te oefenen, en niet alleen het gene wat je altijd zou doen, verruimt je blik en kijk je anders naar je eigen handelen. Doordat je met elkaar bezig bent, ontstaat er meer begrip voor elkaar. 

 

Training op maat zijn altijd mogelijk, dus neem gerust contact met ons op. 

Opnieuw verbinden
5 sterren
Samen met Budocentrum Junansei organiseren wij nu al een aantal jaren met veel plezier de training Fysieke Weerbaarheid voor onze cliënten en hun kinderen.

Dit betreft een serie van 9 bijeenkomsten die twee keer per jaar wordt aangeboden binnen onze Vrouwenopvang. Met veel enthousiasme en grote betrokkenheid voor onze cliëntgroep bieden Esther en Sam de training op maat aan waarbij ook veel individuele aandacht plaatsvindt.

De cliënten worden op zeer veilige wijze uitgedaagd om steeds een stapje verder te komen tijdens de trainingen met als resultaat een vergroot zelfvertrouwen, meer bewustzijn ten aanzien van grenzen stellen, en handvatten naar een fysiek veilige toekomst.

Voor de kinderen vinden op de woensdagmiddagen bijeenkomsten plaats waarin met name uitrazen, veilig spelen/stoeien en valbreken centraal staat.

Dit aanvullende lichaamswerk is noodzakelijk om ons aanbod meer compleet te maken en we zijn blij met deze fijne samenwerking, hopen dat deze nog lang mag plaats blijven vinden!
 
-Desiree van der Linden-
Vrouwenopvang Rosa Manus
bottom of page