top of page

Zondag 10 oktober: Wedstrijden Ju Jutsu en Tuimelbudo

Junansei

SEP 16, 2021

Op zondag 10 oktober 2021 organiseren we wedstrijden voor de kinderen van de lessen Ju-Jutsu & Tuimelbudo. De wedstrijden zijn in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos aan de Multatulilaan 92 in Voorschoten. Voor deelname vragen we een bijdrage van 6 euro per kind.


Voor de wedstrijden is het nodig om aan te melden. Geef je ajb op voor maandag 4 oktober via info@junansei.nl ovv naam en leeftijd.

Hoe werkt het?

De kinderen worden ingedeeld in groepjes van 3 of 4 kinderen. We houden zoveel mogelijk rekening met gewicht, ervaring, leeftijd en type kind, zodat iedereen op zijn eigen niveau op leuke wedstrijden kan doen.

Op deze dag doen de kinderen twee verschillende soorten wedstrijdjes:

1) staand beginnen en allebei zoveel mogelijk judoworpen maken binnen de tijd. Voor een gewone worp krijg je 1 punt. Voor een hele goede worp (ippon bij judo) krijg je 3 punten.


2) op de knieën beginnen en allebei zoveel mogelijk houdgrepen maken binnen de tijd. Voor een betere controlepositie krijg je meer punten. Zo krijg je bijvoorbeeld voor een backmountpositie (rugzakjehoudgreep) 4 punten, 3 punten voor een mount (bovenop) en voor een sidemount (slingerhoudgreep) 2 punten.

In een poule van 3 doen de kinderen vier wedstrijden: twee staand en twee op de grond. We hebben voor alle deelnemers een medaille.


Hoe laat is mijn kind?

We hanteren drie leeftijdsgroepen voor de wedstrijden:

Groep 1: 4-6 jaar (Tuimelbudo, kleuters)

09.00-09.30 weging
09.30-11.30 wedstrijden


Groep 2: 6-8 jaar (Ju-Jutsu, vanaf groep 3)

11.30-12.00 weging
12.00-14.00 wedstrijden


Groep 3: 9-13 jaar (Ju-Jutsu)

14.00-14.30 weging
14.30-16.30 wedstrijden


Waarom meedoen?

In de normale lessen leggen we veel nadruk op samenwerken en leren van elkaar. Tijdens de verschillende stoeivormen die in de les naar voren komen, kan het zijn dat je met een groter, sterker, zwaarder, of ouder iemand bent. De focus ligt dan niet op winnen of verliezen, want dat zou niet eerlijk zijn, en de bedoeling is dat de kinderen elkaar helpen en leren van elkaar. Omdat het wel belangrijk is om te leren omgaan met winst en verlies, en met tegengesteld belang hebben we de wedstrijden apart. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen, maar we raden het wel aan.

In de lessen besteden we veel aandacht aan de wedstrijden, zodat alle kinderen die deel willen nemen goed voorbereid zijn. De deelnemers worden zoveel mogelijk ingedeeld op gewicht, ervaring en leeftijd. Iedereen kan deelnemen, ongeacht hoe lang je al meedoet in de lessen.

Daarnaast is het een hele leuke ervaring!!


Mag ik kijken?

Ja, er mag één ouder per kind komen kijken.

Wil je helpen? Heel graag!

Om dit te kunnen organiseren hebben we ook vrijwilligers nodig die de scores en tijd bijhouden achter de tafels en de kinderen klaarzetten. Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel. Dus als je het leuk vindt om te helpen laat het ons dan even weten!


Hopelijk zien we elkaar snel! Wij kijken er al naar uit!

bottom of page