top of page

Valtraining en preventie cursus: 't Valt wel mee

Junansei

FEB 26, 2024

De gemeente Voorschoten start vandaag met het initiatief Samen Gezond Voorschoten. Alle programma’s die als doel hebben om samen bij te dragen aan de gezondheid van mensen uit Voorschoten worden in dit initiatief gestimuleerd.

Eén van de doelstellingen van de gemeente is het aanbieden van valtraining en preventie. Hierin kunnen wij een bijdrage leveren. Samen met Alwine Kruisselbrink hebben we een programma voor Valtraining en preventie ontwikkeld: ’t Valt wel mee.

Alwine komt uit Voorschoten en geeft Alexander Techniek in haar eigen praktijk in Leiden (AT Alwine). Alexander Techniek is een techniek waarbij je de natuurlijke balans van je lichaam tijdens activiteiten of rust zoveel mogelijk in stand houdt. Door jezelf vooruit en omhoog te ‘denken’ en door je bewust te worden van houdings- en bewegingspatronen krijg je een betere balans en coördinatie. Met een vrijere ademhaling en een optimale ‘innerlijke ergonomie’ kun je klachten verminderen of blessures voorkomen. Deze principes kun je ook toepassen voor valpreventie.

Een goede valtechniek is essentieel voor het beoefenen van vechtsporten zoals judo, ju jutsu en aikido. Sam heeft hier veel ervaring in en kan deze kennis toepasbaar maken voor verschillende doelgroepen, situaties en leeftijden.

De kennis van Sam en Alwine is gecombineerd in het programma ’t Valt wel mee en wordt gegeven als een 4-weekse cursus voor volwassenen. Je leert om je eigen lichaamshouding en balans te verbeteren, zodat de kans dat je valt een stuk kleiner wordt. En als je toch een keer valt, dan blijft de schadebeperkt dankzij de goede valtechniek.

De cursus start op woensdag 6 maart van 20.00-21.00 uur in gymzaal De Voorsprong in Voorschoten.

Kijk voor meer info en aanmelden op www.valtwelmee.nl

bottom of page