top of page

Nieuwe cursus data Zelfverdediging & weerbaarheid

Junansei

SEP 16, 2021SCuru

Dit najaar starten er twee cursussen Zelfverdediging & weerbaarheid in Voorschoten. Eén cursus voor dames vanaf 14 jaar. En één cursus voor kinderen van 9-13 jaar.

In de basiscursus staan we stil bij belangrijke principes van zelfverdediging. In theorie is dat heel simpel, maar in de praktijk wel wat lastiger. Hoe kom ik los als iemand vastpakt? Hoe voorkom ik dat iemand mij meeneemt? En hoe zorg ik ervoor dat ik afstand behoud ten opzichte van iemand die mij iets wil aandoen?

Het toepassen van de basisprincipes, eventueel onder druk is een stuk lastiger. Dat moet je veel oefenen. En daar besteden we in de cursus daarom ook veel tijd aan.

Ook krijg je tips over lichaamshouding en positionering zodat je vervelende situaties eerder kunt signaleren. En misschien zelf voorkomen.

Alle technieken zijn direct toe te passen in de praktijk.

Deze basiscursus duurt 3x 2 uur. De trainingen zijn op zondag van 10.00-12.00 uur in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92 in Voorschoten. De bijdrage voor deelname is 127 euro voor de hele cursus.

De cursusdata zijn 31 okt, 7 nov en 14 nov 2021

--

Kinderen hebben in het dagelijks leven met andere situaties te maken dan pubers en volwassenen. De basis zelfverdediging is altijd van toepassing. De basisprincipes zijn in deze cursus toegepast op een schoolsetting, waar je kinderen - en eventuele pesters - lastig kunt ontlopen en iedere dag weer tegenkomt.

Je leert daarom verschillende oplossingen voor een situatie, zodat je wel jezelf in veiligheid kunt brengen, zonder je situatie voor morgen te verslechteren.

In de lessen worden de technieken dynamisch aangeboden, zodat het makkelijker eigen te maken is.

Een cursus voor kinderen vanaf 9 jaar duurt 6x 45 minuten en wordt gegeven op dinsdag van 16.00-16.45 uur in gymzaal Frans de Vette, Kuyperbrink 11 in Voorschoten. De bijdrage voor deelname is 77 euro voor de hele cursus.

De cursusdata zijn 26 okt, 2 nov, 9 nov, 16 nov, 23 nov en 30 nov 2021

bottom of page