Logo van Budocentrum Junansei
Budocentrum Junansei

Wedstrijden

Wat houdt het in?

Binnen het Tuimelbudo zijn er verschillende soorten wedstrijden. Deze worden afwisselend georganiseerd. Dit keer zijn het wedstrijden die het meest lijken op judo.

De kinderen doen op die dag twee verschillende wedstrijden. 

 

In de eerste soort wedstrijd staan de worpen centraal. Je begint staand en kunt punten scoren door de ander op de grond te gooien. Als de wedstrijdtijd voorbij is, wordt gekeken wie de meeste punten gescoord heeft.

In het tweede soort wedstrijd gaan de kinderen stoeien op de grond. Hier kunnen ze punten verdienen door de ander in een houdgreep te nemen.

Wedstrijden Junansei 2.JPG

Voor wie is het?

Alle kinderen van 4-6 jaar die bij ons op Tuimelbudo zitten, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Ook als je er pas net op zit.

De kinderen worden ingedeeld in poules. Bij het indelen houden we zoveel mogelijk rekening met de leeftijd, ervaring en gewicht.

Het is ontzettend leuk en leerzaam om mee te doen!

Waarom is dit leuk voor mijn kind?

In de les werken de kinderen samen. Een oefening doen ze om de beurt en ze zorgen samen dat het lukt. Het is heel fijn om zo te trainen. 

Om weerbaarder te worden, is het goed om om te leren gaan met tegengesteld belang. Jij wil iets, en de ander wil dat niet. Tijdens een wedstrijd kun je dit heel goed trainen. 

Daarnaast ben je ook op jezelf aangewezen. Ga er maar staan. En als ze dat doen, geeft dat enorm veel zelfvertrouwen. 

 

Het meedoen aan deze wedstrijden is laagdrempelig. De kinderen hebben ervoor geoefend, en alles wordt op de dag zelf ook uitgelegd.

 

De meesters en juf zijn aanwezig als scheidsrechters en natuurlijk ook om te coachen.

 

De sfeer is vriendelijk en respectvol, zodat het voor iedereen een waardevolle ervaring is. Ook als je kind niet fel of fanatiek is. 

En er is voor alle kinderen die meedoen een medaille, zodat ze het meedoen als een succes beleven. 

medailles.jpg

Waar en wanneer is het?

De wedstrijden worden gehouden op zondag 24 april in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92 in Voorschoten.

Groep I: 4-6 jaar

Aanwezig 10.00-10.30 uur, aanvang 11.00 uur

Verwachte eindtijd 13.00 uur 

 

Wat kost het?

Deelname aan de wedstrijden is 6 euro. Je kunt dit contant betalen van te voren of op de dag zelf.

Mag ik kijken?

Publiek is van harte welkom om te komen kijken. 

 

We begrijpen heel goed dat het ontzettend leuk is om je kind voor het eerst, of voor het eerst in hele lange tijd in actie te zien op de mat.

 

We willen jullie vragen om niet meteen met alle opa's, oma's, ooms en tantes te komen. Want als er voor ieder kind 10 man publiek komt, dan past het simpelweg niet in de zaal. 

Aanmelden

Voor de wedstrijden is het nodig om je aan te melden, zodat we alvast kunnen puzzelen op de poule-indeling. En zodat we genoeg medailles hebben.

Je kunt je aanmelden tot en met 20 april door te klikken op

onderstaande knop 👇

We zijn ook op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen. De scores en tijd moeten namelijk bijgehouden worden. En de kinderen moeten op het goede moment op de goede plek staan, zodat de juiste wedstrijd gespeeld kan worden.

Als je wil helpen, kun je dit aangeven in het aanmeldformulier.