Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Mooie jeugdwedstrijden grondgevecht

Afgelopen weekend waren er bij Budocentrum Ju-Jutsu wedstrijden voor kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar. De wedstrijden waren bedoeld voor beoefenaars van het Tuimelbudo (4-6 jaar) en Ju-Jutsu (6-13 jaar). Er deden in totaal meer dan 60 kinderen mee uit de hele regio.

In de wedstrijden stond het grondgevecht centraal. De kinderen hebben allemaal twee verschillende soorten wedstrijden gedaan; staand (tachi waza) en op de grond (ne waza). In de staande ronde proberen de kinderen om de tegenstander door middel van een worp naar de grond te brengen. Wanneer je hierbij zelf in een goede positie terecht komt, zijn extra punten te verdienen.  In de grondronde beginnen de kinderen op hun knieën. Ze proberen dan om elkaar met houdgrepen onder controle te krijgen. Oudere kinderen mogen hier ook klemtechnieken en verwurgingen bij gebruiken.

De sfeer was goed. De wedstrijden waren mooi, spannend en sportief en de deelnemers en het publiek waren erg enthousiast. De kinderen kwamen op hun eigen niveau erg goed tot hun recht en konden een met een trots verdiende medaille naar huis nemen. Sam en Esther, de docenten van Junansei, zijn erg trots op de resultaten, de inzet en het doorzettingsvermogen van de deelnemers! Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers, want zonder hen is zo’n mooi evenement niet mogelijk!